Арт-Еко-пандус для дітей з інвалідністю Реалізований

Доданий
27.06.2018
Номер
9
Комунальне господарство

На Гірників 17 щодня працює безкоштовний Творчо-ігровий простір для дітей з інвалідністю, однак він важко доступний для дітей, які пересуваються у візочках або з милицями. Зараз таких відвідувачів носять на руках угору на 12 сходинок. Встановлення пандусу спростить цю роботу, зробить відвідування простору безпечним для цих дітей і надасть їм право на спілкування з однолітками та друзями.

Автор проєкту
Бюджет
200 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Гірників, 17, Горішньоплавнівська міська рада, Горішні Плавні (Комсомольськ)

Опис

тип проекту

малий

тип проекту

малий

Місце реалізації проекту

Горішні Плавні, вул. Гірників, 17, приміщення дитячої Громадської організації дітей-інвалідів міста «Ніжність».

Проблема

На Гірників 17 щодня працює безкоштовний Творчо-ігровий простір для дітей з інвалідністю, однак він важко доступний для дітей, які пересуваються у візочках або з милицями. Зараз таких відвідувачів носять на руках угору на 12 сходинок. Встановлення пандусу спростить цю роботу, зробить відвідування простору безпечним для цих дітей і надасть їм право на спілкування з однолітками та друзями.

Мета проекту

Організувати архітектурну доступність до творчо-ігрового простору для дітей з інвалідністю, який постійно працює і включений до стратегії розвитку міста Горішні Плавні. Залучити дітей з ментальною інвалідністю до опанування компетентності «озеленювач» з метою подальшої успішної профорієнтації.

Пропоноване рішення

Діти з порушеннями опорно-рухової системи мають право на спілкування та дружбу. Діставатися свого приміщення вони мають у цивілізований спосіб. Проект передбачає встановлення легко монтованої металевої конструкцію пандусу, яка не обтяжує і не пошкоджує існуючі будівельні конструкції ганку будівлі, та зробить вхід до приміщення громадської організації "Ніжність" - доступним для всіх дітей. Вулиця Гірників – одна з центральних у місті, тому одночасно передбачено благоустрій клумби біля будівлі по вул. Гірників, 17. Новий пандус буде стояти у квітковій оазі з багаторічних рослин (барвінок, хости, кампсис, клематіс) і стане зразком поєднання архітектурної доступності та естетичної привабливості, що дуже рідко зустрічається в Україні. Догляд за квітами будуть здійснювати самі діти, що дасть додаткову позитивну зайнятість для групи дітей з інтелектуальною інвалідністю. Проект створений на прохання батьків дітей з інвалідністю, які об’єднані у товариство «Ніжність».

Для кого цей проект

Для дітей та молоді з інвалідністю по різним нозологіям (інтелектуальна інвалідність або важки вади фізичного розвитку, у місті понад 160 дітей з інвалідністю), їхніх сімей. Мешканців та гостей міста, які пишаються його гуманністю та естетичним виглядом.

План заходів з реалізації проекту

1. Виготовлення металевих конструкцій пандусу.
2. Встановлення пандусу.
3. Облаштування підхідної доріжки з перилами на прилеглій до пандусу території.
4. Благоустрій клумби з багаторічних квітучих рослин біля конструкції пандусу та центрального входу.
5. Навчання дітей догляду за квітами (постійно як гурток).
6. Реалізація стандартного річного плану робіт ігрової кімнати та навчального класу ГО «Ніжність», зокрема:
- Проведення чотирьох міських таборів денного перебування (9 годин) для дітей з інвалідністю та їхніх братів та сестер (осінні, зимові, весняні, літні канікули).
- Щоденна робота клубу денного перебування для дітей з інвалідністю (щовечора 4 години у будні, 6 годин у вихідні).
- Щоденна робота одного з діючих гуртків (англійська мова, кулінарія, солоне тісто, свічкова майстерня, багетна майстерні, рукоділля, паперова пластика, інтеграційний театр для дітей та молоді з інвалідністю «Фортуна»).
- Заохочення і підтримка волонтерського руху в місті Горішні Плавні (викладачі-волонтери для проведення занять, діти-волонтери для відвідування діток з важкою інвалідністю вдома).

Ключові показники оцінки проекту

Реалізація права на дружбу та якісне дитинство для більшої кількості дітей з інвалідністю. Залучення людей з інтелектуальною інвалідністю до озеленення міста. Поліпшення екологічної ситуації на вулиці Гірників через збільшення кількості рослин. Створення екскурсійного об’єкту «Арт-Еко-пандус згідно ДБН» в Горішніх Плавнях.

Приклади схожих рішень

Пандус біля приміщення ЦНАПу та РАЦСу, який суттєво спростив доступ до послуг цих установ для усіх маломобільних груп населення.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ГОРІШНЬОПЛАВНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ