Подарунок місту - новий життєвий простір мешканцям Реалізований

Доданий
27.06.2018
Номер
8
Комунальне господарство

Цей проект передбачає створення простору для альтернативного відпочинку, а саме- один парклет заміняє кілька паркомісць або частину тротуару на корисні і потрібні для пішоходів речі.

Автор проєкту
Олег
Олег Кучкін
Бюджет
200 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

тип проекту

Малий

тип проекту

Малий

Місце реалізації проекту

1.просп. Героїв Дніпра, 37 -парковка (район Ощадбанку та АТБ); 2.просп.Героїв Дніпра, 40 -в районі бібліотеки, ЦНАПу; 3. вул. Миру - парковка біля лікарні

Проблема

Будь-які повсякденні практики, пов’язані з міським способом життя — використання міських благ поза межами власного помешкання, споживання, щоденна комунікація — є публічними і відбуваються у міському публічному просторі.
На сьогоднішній день в Горішніх Плавнях формуються неформальні публічні простори. Як правило, у повсякденному житті, ми не помічаємо існування цих місць, бо вважаємо, що це просто місця де випадково накоплюється велика кількість людей. Як правило це місця біля входів до магазину чи парку. Також це простір біля фонтану, чи площа біля школи/дит.садка, тощо. Як показує практика, такі місця рідко насичені малими архітектурними формами у вигляді лав чи урн. Тому цей простір виглядає як неформальний простір. У неякісно оформленому просторі часто можна зустріти велику кількість сміття чи побачити, як люди тут зустрілись, а потім пішли туди, де більш комфортно.

Мета проекту

Виявлення і облаштування таких публічних просторів, дозволить створити більш комфортне середовище для перебування у ньому людей. Такі місця пробудять процес диверсифікації міського середовища. Такі простори сформують нові точки для соціальної інтеракції і розпочнуть процес створення нових громадських центрів. У людей з’явиться можливість вибрати місця зустрічі.

Пропоноване рішення

Згідно мети проекту пропонується виявити ймовірні можливі простори, які можуть стати точками формування нових громадських центрів і наситити їх новою, якісною, вуличною фурнітурою. Це може бути парклет чи сучасна лавка з озеленням і велопарковкою.

Для кого цей проект

Цей проект для усих мешканців та гостей нашого міста. Цей проект немає вікових чи гендерних обмежень.

План заходів з реалізації проекту

1. Узгодження найкращих місць розташування і генплану з управлінням архітектури міста.
2. Придбання обладнання.
3. Установка обладнання.

Ключові показники оцінки проекту

Парклети сформують нові точки для соціальної інтеракції і розпочнуть процес створення нових громадських центрів. У людей з’явиться можливість вибрати місця зустрічі.

Приклади схожих рішень

Житомир, Одеса, Хмельницький, Харків

Фотографії

Відповідальні підрозділи

ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ГОРІШНЬОПЛАВНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ