Сквер "Мрія" на перетині проспекту Героїв Дніпра та вулиці Добровольського Відхилений

Доданий
23.06.2021
Номер
4
Публічний, громадський простір

Територія скверу, що розташований на перетині вулиці Добровольського та проспекту Героїв Дніпра, сьогодні, на жаль, більше схожа на локацію для знімання фільмів жахів, аніж на місце відпочинку європейського міста. Перемога даного проєкту забезпечить реновацію цього скверу та відкриття до Дня заснування міста Горішні Плавні у 2022 році. Здійснимо нашу МРІЮ та зробимо місто кращим!

Автор проєкту
Бюджет
500 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
просп. Героїв Дніпра (Леніна), 17/10, Горішні Плавні (Комсомольськ)

Опис

Місце реалізації проекту

Сквер на перехресті вулиці Добровольського та проспекту Героїв Дніпра

Проблема

Щодня тисячі людей ходять на роботу повз занедбаний сквер на перетині вулиці Добровольського та проспекту Героїв Дніпра. Депресивний стан території, розташованої на центральному проспекті міста, погіршує імідж Горішніх Плавнів. Мешканці мікрорайону не мають достатньо місць для цивілізованого відпочинку.

Мета проекту

Метою проекту є створення скверу «Мрія» до Дня заснування міста Горішні Плавні у 2022-му році (29 листопада 2022) на нині депресивній території центральних вулиць міста, облагородження території за допомогою оснащення лавами та смітниками, висадкою дерев, кущів та багаторічних квітів, інсталювання камер відеоспостереження.

Пропоноване рішення, заходи для реалізації проекту

Цим проектом пропонується: 1. Демонтувати силами комунальних служб існуючу інфраструктуру скверу. 2. Облаштувати інфраструктуру нового скверу (бруківка, бордюри, лави, смітники тощо). 3. Озеленити територію із залученням фахівців із ландшафтного дизайну та КП «СпецЕко». 4. Встановити камери відеоспостереження.5. Відкрити сквер до Дня заснування Горішніх Плавнів у 2022.

Для кого цей проект

Вікова категорія вигодонабувачів проекту - 0-99+, тобто цей проект охоплює усі групи населення громади.

Ключові показники оцінки проекту

Після реалізації проекту покращиться рівень благоустрою міста та вулиці Добровольського і проспекту Героїв Дніпра, збільшиться кількість місць для відпочинку горішньоплавнян, зросте рівень екосвідомості громадян.

Фотографії