Розвиток водного туризму та відпочинку в Горішніх Плавнях Брав участь

Доданий
11.04.2020
Номер
2
Культура та туризм

Популяризація туристичної греблі та САП-бордингу серед населення

Автор проєкту
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Набережна, 12, Горішні Плавні (Комсомольськ)

Опис

Місце реалізації проекту

Станція прокату човнів в Горішніх Плавнях

Проблема

Горішні Плавні - місто відоме у всьому світі завдяки потужній базі гребного спорту. Але для розвитку гребного спорту для населення немає ніяких можливостей. Звичайним мешканцям ніяк спробувати себе в якості гребця байдарки чи каное, крім як - драгонбот. Але то колективний вид спорту і тренування там проводяться регулярні і для участі у змаганнях. А ось вийти самому або навіть з сім'єю на байдарці, після роботи або у вихідний день, активно відпочити на воді - ніяк.

Мета проекту

Пропаганда туристичного веслування в Горішніх Плавнях. Надати змогу мешканцям відпочивати більш активно, ніж на прогулочних човнах, які вже є на станції прокату човнів.

Пропоноване рішення

Багато на яких курортах та базах відпочинку є така послуга - аренда туристичних пластикових байдарок та надувних САП-бордів. Це набагато рухливий вид відпочинку, ніж катамарани або прогулочні човни. Під час прогулянки на байдарці мешканці матимуть змогу за коротший час пройтибільшу дистанцію. матимуть змогу організовуватись у групи для сумісних
походів водною територією міста. Веслування на САП-бордах потребує більших
навичок, ніж веслування на байдарках. Але за одну годину любо хто може опанувати цей вид активного відпочинку. При веслуванні на дошці у людини задіяні майже всі види м'язів: ноги, спина, руки. Також розвивається почуття рівноваги.
Для реалізації цього проєкту пропонується закупити пластикові байдарки та жорсткі SUP-борди. Чому саме жорсткі? Я зустрічався та спілкувався з продавцями, власниками САП-школ в Кремечуці та Одесі, також особисто тестував різні види САП-бордів. Жорсткі САП-борди простіші в зберіганні, набагато кращі на воді - легше грести, легше стояти, скоріші по швидкості, безпечніші за рахунок того, що вони ні при яких умовах не потонуть. Також обов’їязкові умови - кріплення для речей (резинові мотузки на носу дошки) та карбонове весло - воно, на відміну від алюмінієвих, не тоне. Також алюмінієві весла мають незручні пластикові ручки і їх розсувний механізм за лічені тижні ломається і весло перестає були розсувним.
- байдарка пластикова одномісна - 3 шт;
- байдарка пластикова двомісна - 1 шт;
- САП БОРД жорсткий R-TYPE 11'6'' Х 33" RST до 135 кг або аналогічний - 5шт;
- весло карбонове для САП-борду - 5 шт;
- жилети рятувальні - 14 шт.

Для кого цей проект

Проєкт розрахован на :
- місцевих мешканців, а також для туристів з інших міст;
- групи різного віку;
- туристів одиночок;
- группи туристів;
- сімейні групи.

Заходи для реалізації проекту

Для реалізації проєкту необхідно закупити та передати на станцію прокату лодки, доски та рятувальні жилети.

Ключові показники оцінки проекту

1. Збільшення оздоровлення населення за рахунок активного відпочинку.
2. Популяризація спорту.
3. Популяризація міста в разі приїзду туристів з інших міст( в Кременчуці таких послуг ще немає)

Фотографії