Ігровий майданчик для діток з особливими потребами Реалізований

Доданий
15.10.2017
Номер
8
Комунальне господарство

Ігровий майданчик розташований на території міського парку відпочинку. Головна мета - подарувати радість, спілкування та допомогти у розвитку діткам з особливими потребами. Спеціально вироблені гойдалки та розвиваючі конструкції призначені для дітей різного віку. Усі гойдалки знаходитимуться в ігровій зоні парку де проводять час і здорові діти, отже дітки-інваліди зможуть знайти багато друзів.

Автор проєкту
Мар'яна
Мар'яна Дробаха
Бюджет
191 300 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Миру, 16, Горішні плавні

Опис

Проблема

В нашому місті проживає багато діток з особливими потребами. Ще з народження на їх долю випадає важка доля - щодня боротися за своє життя, приймаючи хворобу як даність. Дітки борються з різними захворюваннями, багато з них мають не лише затримку у психічному розвитку, але і фізичну слабкість. Тож дітки, які пересуваються на інвалідному візку та зовсім маленькі, які навіть не можуть тримати голівку, вимушені бути ізольованими від людей та дітей, бо їм навіть немає куди прийти відпочити та хоч трохи розважитись. Мами таких особливих діток дуже стараються, щоб хоч якось компенсувати дитині те, чого не дала їй природа та роблять усе, щоб побачити радісні очі своєї дитинки. Дуже часто, дітки які страждають на міопатію (слабкість м'язів), психічно абсолютно здорові й навіть дуже розумні. Усі вони прагнуть і потребують простих радощів дитячого життя: покататися на гойдалках та поспілкуватися з однолітками. Майданчик на території міського парку відпочинку допоможе хворим дітям відчути себе трошки щасливішими. Він просто необхідний для соціалізації, розвитку, оздоровлення та звичайно позитивних емоцій діткам з особливими потребами.

Короткий опис проекту

Ігровий майданчик для дітей з особливими потребами буде розташований в ігровій зоні міського парку відпочинку. Для діток буде встановлено 4 види спеціалізованих гойдалок, 2 каруселі, стіл-пісочниця з кришкою, дві розвивальні конструкції, а також дві лавочки для відпочинку. Всі елементи майданчика також будуть цікаві й здоровим дітям.

Мета проекту

Допомогти дітям-інвалідам відчувати себе більш комфортно серед здорових людей, відчувати радість та насолоджуватися нею, розвиватись та відчути, що вони не самі, а є частиної міста та громади яка їх підтримує.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Розташувати майданчик в ігровій зоні парку відпочинку, поряд з гойдалками для здорових дітей. Таким чином допомагаючи діткам з особливими потребами відчувати себе частиною всього, що відбувається навколо. Завдяки спеціально виробленим конструкціям діти будуть впевнено почувати себе на гойдалках та каруселях, активніше спілкуватимуться з однолітками.

Для кого цей проект

Діти з особливими потребами, їх батьки, здорові діти різного віку.

План заходів з реалізації проекту

Для встановлення конструкцій потрібно провести роботи з розчищення (підготовки) території. Після чого відбувається закупівля, доставка та монтаж конструкцій.

Ключові показники оцінки результату проекту

Підвищення рівня соціалізації та розвитку дітей з особливими потребами. Підвищення рівня толерантності та культури здорових дітей та дорослих людей у міському парку відпочинку. Зміцнення взаємовідносин між громадянами міста.

Орієнтована загальна вартість проекту

191300

Очікуваний термін реалізації проекту

Влітку 2018 року

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Зріст цін, банкрутство магазину.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ГОРІШНЬОПЛАВНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ