Арт-пандус для дітей з інвалідністю Відхилений

Доданий
14.10.2017
Номер
7
Комунальне господарство

Діти, які користуються інвадідним візком, теж бажають відвідувати приміщення товариства захисту прав дітей з інвалідністю міста Горішні Плавні, щоб займатися у творчіх гуртках, майстернях та грати в інтеграційному театрі "Фортуна". Для цього потрібен пандус. Є кошти на матеріали для його виготовлення, є проект, бракує грошей на виголовлення пандусу та встановлення його на вході у приміщення.

Автор проєкту
Бюджет
30 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Гірників, 17, Горішні Плавні (Комсомольськ)

Опис

Проблема

Жага до творчості і активного життя є і у тих дітей, які мають порушення опорно-рухового апарату (користуються інвалідним візком, милицями, ходунками). Їм також потрібні друзі, які щовечора чекають нас у клубі для дітей з інвалідністю за адресою Гірників, 17. Тут працюють творчі гуртки товариства "Ніжність", завжди є діти, приходять гості. Для таких, як мій онук Сашко, у місті більше нічого немає. Зараз візочки сюди піднімають на руках по 10 сходинах - і це неправильно! Ми не сидимо склавші руки. Ми виграли грант від ООН, за яким можемо оплатити вартість металу для пандусу, є проект, але бракує коштів для виготовлення і встановлення конструкції.

Співавтори

Ірина Задорожна, Микола Федоренко

Короткий опис проекту

Встановлення пандусу до приміщення товариства дітей з інвалідністю "Ніжність". Кожна дитина з інвалідністю має право займатись мистецтвом, відвідувати клуб для дітей з інвалідністю, гратися з друзями і жити повноцінним життям.

Мета проекту

Створити безперешкодний доступ для дітей з інвалідністю до приміщення творчих гуртків товариства дітей з інвалідністю "Ніжність". Створити красивий, яскравий пандус, який стане окрасою вулиці Гірників і буде зразковим для виготовлення подібних конструкцій у місті в подальшому. Залучити до міста грантові кошти ООН, які виділені на будівництво цього пандусу і складають половину його вартості. Створити перший в місті арт-пандус, який відповідає житлово-будівельним нормам, має естетичний вигляд і надає дітям з інвалідністю доступ до розвитку творчих здібностей.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Вулиця Гірників потроху перетворюється на вулицю іржавих парканів. Високі фундаменти тут в усіх домах, тому підприємці змушені ставити пандуси до магазинів. Видно, що власники цим конструкціям не раді - вони іржаві, часто закриті на замок від відвідувачів. Ми хочемо зробити перший в містй красивий пандус, заохотити художників розфарбувати його разом із дітьми в яскраві кольори. Нехай він не лише зробить приміщення для дітей з інвалідністю доступним, але й стане окрасою, родзинкою вулиці Гірників. Нехай сюди приходять гості міста, роблять селфі і дивляться, як вміють будувати в Горішніх Плавнях. Цю ідею вже сприйняли батьки дітей, жителі будинку Гірників,17 та уповноважений ООН у справах біженців в Україні, яка виділила кошти на матеріали для будівництва. Яскравий місток дружби, арт-пандус буде єдиним в країні і принесе місту добру славу. В продальшому, коли фарба зноситься, можна проводити творчі конкурси серед художників міста на новий стиль фарбування арт-пандусу.

Для кого цей проект

Для дітей з інвалідністю, жителів улиці Гірників, усіх городян. Як екскурсійний об"єкт для гостей міста.

План заходів з реалізації проекту

1. Розробка проекту (виконано) 2. Придбання металлу. 3. Виготовлення пандусу згідно проекту. 4 Встановлення пандусу. 5. Запрошення художників для фарбування пандусу разом з дітьми.

Ключові показники оцінки результату проекту

Заохочення коштів гранту ООН для покращення приміщення комунальної форми власності за адресюо Гірників,17. Збільшення кількості дітей з інвалідністю, які займаються творчістю, мають друзів і ведуть спосіб життя за віком.

Орієнтована загальна вартість проекту

30000

Очікуваний термін реалізації проекту

2 міс

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

немає

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ГОРІШНЬОПЛАВНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ