Обладнання кабінету початкової школи ЗОШ №2 за європейськими стандартами Реалізований

Доданий
13.10.2017
Номер
4
Освіта

За проектом передбачається встановити у кабінеті №201 Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області одномісні парти у кількості 32 штуки, інтерактивну дошку і короткофокусний проектор, а також оновити дизайн кабінету, закупивши нові меблі та зробивши ремонт.

Автор проєкту
Інна
Інна Васильчук
Бюджет
199 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Молодіжна, 25, Горішні Плавні (Комсомольськ)

Опис

Проблема

За даними спеціальних медичних спостережень за період навчання в школі здоров’я дітей значно погіршується. Особистий простір учнів, нові освітні технології, доступ до нових засобів аудіовізуального навчання на часі є пріоритетними напрямками в освіті.

Короткий опис проекту

За проектом передбачається встановити у кабінеті №201 Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області одномісні парти у кількості 32 штуки, інтерактивну дошку і короткофокусний проектор, а також оновити дизайн кабінету, закупивши нові меблі та зробивши ремонт.

Мета проекту

Мотивувати учнів до навчання, покращити стан їхнього здоров’я, відповідати сучасним запитам якості освіти XXI століття.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Гігієнічне забезпечення оптимальних умов життєдіяльності дітей – основа збереження їх здоров‘я. Парта - це не просто предмет меблів, а невід'ємна частина навчального процесу. І кількість посадкових місць може вплинути на багато факторів. По-перше, під час занять дитина не відволікається на свого сусіда, вона виконує самостійно свої завдання, більше зосереджує свою увагу на уроках, і продуктивність навчання зростає. По-друге, сучасні одномісні парти мають можливість регулювання під зростання кожного школяра. Це дозволяє навчальному місцю рости разом з учнем і підганяти висоту столу під кожну дитину окремо, попереджаючи сколіози та порушення функції опорно-рухового апарату. XXI століття – століття високих комп’ютерних технологій, інноваційного розвитку економіки, глобальної інформатизації, інтенсивного розвитку засобів комунікації, час стрімких соціальних та економічних змін. Інформаційно-комунікаційні технології здатні залучати до процесу навчання, робити з пасивних слухачів активних діячів; стимулювати пізнавальний інтерес до навчання; надавати навчальній діяльності проблемний, творчий чи дослідницький характер, індивідуалізувати процес навчання і розвивати самостійність учнів. У результаті чого підвищується інтенсивність навчального процесу, рівень розвитку психологічних механізмів (уяви, пам'яті, уваги), активізуються розумові процеси.

Для кого цей проект

Для дітей 6-10 років, які навчаються у ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

План заходів з реалізації проекту

1. Закупівля обладнання для кабінету (під час літніх канікул). 2. Ремонт кабінету (під час літніх канікул). 3. Відкриття кабінету (до 01.09.2018).

Ключові показники оцінки результату проекту

Підвищення мотивації до навчання; ріст якості знань, успішності учнів під час навчання і після закінчення школи, збільшення кількості перемог у конкурсах і олімпіадах.

Орієнтована загальна вартість проекту

199 000 гривень

Очікуваний термін реалізації проекту

3 місяці (під час літніх канікул)

Відповідальні підрозділи

ВІДДІЛ ОСВІТИ ГОРІШНЬОПЛАВНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ