Кольорове місто (створення муралу) Неможливо реалізувати

Доданий
29.06.2019
Номер
5
Публічний, громадський простір

Створення муралу для підкреслення особливостей місцевості, підвищення привабливості, естетизація міського простору (кольоровий малюнок оживить одноманітний простір типової забудови житлового масиву. Таке зображення на великому будинку зробить його більш комфортним, дружнім для візуального сприйняття).

Автор проєкту
Бюджет
500 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
просп. Героїв Дніпра (Леніна), 74, Горішньоплавнівська міська рада, Горішні Плавні (Комсомольськ)

Опис

Місце реалізації проекту

просп. Героїв Дніпра 36, 40, 42, 54, 67, 74, 77, 78, 79, вул. Миру 20, 22

Проблема

Місто Горішні Плавні, у минулому Комсомольськ, було побудовано за часів Радянського Союзу у роки відомих п'ятирічок, коли масово будувались "хрущівки" та багатоповерхівки – один із найбільш поширених типів будівель на пострадянському просторі. Життя цілого покоління нашого міста минуло під дахами цих непоказних, без жодних архітектурних родзинок будівель.
Підходів до вирішення проблеми застарілого типового житла є декілька: від цілковитого знесення до повномасштабної реконструкції із застосуванням найновіших технологій.
Через відсутність державного фінансування не можливо вирішити питання повної реконструкції такого житла, адже більша територія міста забудована саме такими "сірими коробками".
Багато держав, яким також радянська житлова забудова перейшла у спадок, уже виробили власні "рецепти" для оновлення подібних будівель. Одним із таких рецептів ми й пропонуємо перетворити наше місто на місто-муралів. Мурали – це різновид монументального й декоративного малярства, є сучасною творчістю, яка обов'язково надасть місту колориту та зробить його ще привабливішим.

Мета проекту

Створення муралу для підкреслення особливостей місцевості, підвищення привабливості, естетизація міського простору (кольорові малюнки оживлять одноманітні простори типової забудови житлових масивів. Такі зображення на великих будинках зроблять їх більш комфортними, дружніми для візуального сприйняття)

Пропоноване рішення

Створити мурал, який надасть будинку та місту в цілому колориту та привабливості.

Для кого цей проект

Цей проект для мешканців та гостей міста.

План заходів з реалізації проекту

1. Узгодити будинок для розміщення муралу.
2. Підготовка проекту, кошторисної документації.
3. Пошук підрядників для виконання робіт.
4. Вибір тематики муралу в залежності від його місця розташування.
5. Підготовка будівлі (стіни).
6. Художнє оформлення фасаду будівлі.

Ключові показники оцінки проекту

- Естетичні: покращення архітектурно-естетичного вигляду.
- Психологічні: гармонізація емоційно-психологічного стану дітей та дорослих.
- Економічні: туристична привабливість.

Фотографії