Настільний теніс у м.Горішні Плавні (організація і проведення змагань) Реалізований

Доданий
19.06.2019
Номер
4
Спорт

Настільний теніс –це спорт для здоров’я ,одна з найбільш популярних і доступних розваг на сьогодні. Напевно, кожен хоч раз пробував в ньому свої сили.
За стандартний п'ятисетовий матч гравець пробігає в середньому близько 4-7 км. Саме тому навіть така настільна розвага – цілком серйозне кардіонавантаження. Це олімпійський вид спорту, яким із задоволенням займаються і діти, і дорослі.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Стромило
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Строни, 21, Горішні Плавні (Комсомольськ)

Опис

Місце реалізації проекту

м. Горішні Плавні, вул. Строни, 21

Проблема

Настільний теніс –це спорт для здоров’я ,одна з найбільш популярних і доступних розваг на сьогодні. Напевно, кожен хоч раз пробував в ньому свої сили.
Настільний теніс – це не тільки весело і цікаво. Регулярні заняття мають відразу кілька цілком реальних переваг:
- Зір. Настільний теніс – дуже гарна вправа при короткозорості, далекозорості і в процесі реабілітації після хірургічного втручання. Під час тренувань очі постійно фокусуються на рухомому м'ячі, що краще будь-якої зарядки. Також це хороша профілактика для всіх, хто постійно працює за комп'ютером.
- Реакція. Настільний теніс відмінно розвиває реакцію, концентрацію, спритність, пластику і координацію рухів. Такі тренування є в програмі спортсменів, чия сфера ніяк не пов'язана з тенісом. Наприклад, в програмі боксерів, футболістів.
- Кардіо. Активна і рухлива гра зміцнює серцево-судинну систему, а разом з нею – дихальну систему і м'язи ніг. Також настільний теніс підвищує витривалість, сприяє розвитку дрібної моторики, тренує руки та ноги.
У нашому місті існує громадська організація "ФЕДЕРАЦІЯ НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ МІСТА ГОРІШНІ ПЛАВНІ".
У спортивній залі вищого професійного гірничо-будівельного училища м. Горішні Плавні керівництвом учбового закладу виділено окремий зал для тренувань і проведення змагань з настільного тенісу як учнівської молоді, так і любителів настільного тенісу різних вікових категорій і різних міст. Також участь у змаганнях беруть представники інваспорту м. Горішні Плавні та м. Кременчук.
Планується в вересні-жовтні 2019 року відкриття секції настільного тенісу для учнівської молоді з метою проведення навчання настільному тенісу з тренером. Для гри в настільний теніс необхідне спеціальне обладнання, а саме: ракетка, м’яч та стіл з сіткою, загороджувальні бар’єри.
На поточний момент наявне обладнання (тенісні столи, ракетки) знаходиться у неналежному стані для проведення змагань.

Мета проекту

Популяризація спорту та здорового способу життя. Популяризація настільного тенісу - створення умов для залучення більшої кількості людей для занять цим видом спорту. Організація спортивних заходів: - проведення міських, обласних та всеукраїнських змагань з настільного тенісу серед учнівської молоді; - проведення регулярних рейтингових змагань з настільного тенісу серед любителів. Залучити більше молоді до змагань, зробити проведення турнірів більш цікавим і сучасним.

Пропоноване рішення

Закупити і встановити нове обладнання для проведення змагань з настільного тенісу:
- професійні тенісні столи;
- м’ячі;
- загороджувальні бар’єри.
- ракетки для настільного тенісу (для учнівської молоді)
- тенісна гармата-робот для тренувань.

Для кого цей проект

Учнівська молодь, любителі настільного тенісу нашого міста та представники інших міст і районів Полтавської області різних вікових груп.

План заходів з реалізації проекту

Опис (роботи, послуги, що необхідно виконати)
Закупити і встановити обладнання , необхідне для проведення змагань,що відповідає встановленим стандартам (Обладнання має бути таким, що на поточний період схвалено ITTF – міжнародною федерацією настільного тенісу).

Ключові показники оцінки проекту

- Збільшення рівня охоплення учнівської молоді фізкультурою та спортом;
- нове обладнання у спортивній залі ВПГБУ для занять настільним тенісом;
- підвищення рівня проведення змагань з настільного тенісу.

Фотографії