Перший проект реалізовано!

25 квітня 2018 завершено реалізацію проекту «Ігровий майданчик для діток з особливими потребами» ( Автор проекту: Мар'яна Дробаха)

27 квітня в ході виїзної наради перший заступник міського голови Олександр Чуприна повідомив про перші позитивні результати впровадження громадських проектів у рамках Програми «Бюджет участі м. Горішні Плавні на 2017-2020 роки», започаткованої у Горішніх Плавнях у 2017 році.

 Програмою передбачено організацію та проведення конкурсу громадських проектів, спрямованих на благоустрій міста, його розвиток та удосконалення, поліпшення життя у ньому, та впровадження проектів-переможців за кошти міського бюджету.     

 Олександр Чуприна зауважив, що 25 квітня завершено реалізацію проекту «Ігровий майданчик для діток з особливими потребами», який зайняв у конкурсі бюджету міських ініціатив 2017 року ІІ місце за кількістю голосів мешканців.

Ігровий майданчик для дітей із інвалідністю розташований в ігровій зоні міського парку відпочинку. Встановлено 4 види спеціалізованих гойдалок, 2 каруселі, стіл-пісочниця з кришкою, дві розвивальні конструкції, дві лавочки для відпочинку. Ігрові конструкції розроблені та виготовлені для дітей, які користуються інвалідними візочками, гойдалки мають спеціальні кріплення та відповідні сертифікати безпеки. Проект спрямовано на соціалізацію та розвиток дітей із інвалідністю, підвищення рівня культури та толерантності суспільства по відношенню до потреб таких людей. Вартість реалізації проекту склала 191,3 тис. Грн.
Автор проекту «Ігровий майданчик для діток з особливими потребами»   Мар'яна Дробаха зазначила, що головною метою її роботи було подарувати радість спілкування дітям із інвалідністю, допомогти їм відчути себе частиною суспільства, сприяти їх розвитку. Наголосила: «Важливо, що ігровий комплекс знаходиться в міському парку поряд із іншими ігровими майданчиками, даючи можливість дітям, які користуються інвалідними візочками, їх батькам бути в центрі життя суспільства та знайти нових друзів. Майданчик на території міського парку відпочинку допоможе їм відчути себе комфортніше. Він просто необхідний для розвитку, психологічного оздоровлення та соціалізації у суспільстві дітей із інвалідністю».

 Мар'яна подякувала громаді за підтримку проекту, представникам органу місцевого самоврядування – за вдалу реалізацію проекту в життя.

 Перший заступник міського голови Олександр Чуприна поінформував, що упродовж перших днів експлуатації декілька конструкцій уже було пошкоджено. Звернувся до відвідувачів міського парку з проханням використовувати ігрові майданчики за призначенням, бути обережними та людяними, пояснити дітям, як важливо для дітей, які користуються інвалідними візочками, мати можливість теж активно відпочивати. Олександр Чуприна також наголосив, що дію Програми «Бюджет участі м. Горішні Плавні на 2017-2020 роки» продовжено й у 2018 році, закликав небайдужих та активних мешканців міста подавати цікаві та конструктивні проекти до 30 червня 2018 року.

 Джерело: Офіційний сайт Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області

Також  опубліковано звіти відповідальних підрозділів про стан реалізації проектів:

https://gplavni.pb.org.ua/files/document/714/file/15245732159826_zvit-viddil-osviti-ikvartal.pdf

https://gplavni.pb.org.ua/files/document/715/file/15245733451291_zvit-dzhkg-i-kvartal.pdf